Project File Details


Download the complete ADSU post-UTME past questions and answers PDF for all faculties arranged according to their courses/subjects. It covers many years starting from 2005 to 2012. See the end of this page for the FREE version or click the DOWNLOAD NOW button to download the complete PDF file instantly.

1,000.00

So you need the complete pack of ADAMAWA STATE UNIVERSITY, ADSU post-UTME past questions and answers PDF to prepare for the forthcoming exam? Worry no more because we at PROJECTS.ng have compiled the best ADSU post-UTME past questions and answers PDF that will help you prepare for your post JAMB examination, otherwise known as the screening test or aptitude test. Continue reading to learn how to download the ADSU post-UTME past questions and answers PDF FREE and Premium versions instantly. Believe me, it’s pretty straightforward.

WHAT IS INSIDE THIS ADSU POST-UTME PAST QUESTIONS AND ANSWERS PDF FREE AND PREMIUM VERSIONS?

The File Details

  • Name: ADSU Post-UTME Past Questions and Answers
  • Type: PDF
  • Size: 1.3MB
  • Length: 153 Pages
  • Years Covered: 2005 – 2012

Inside this ADSU post-UTME past questions and answers PDF are all the school faculties’ post-UTME past questions and answers arranged according to their courses/subjects. This ADSU post-UTME past questions and answers PDF covers a good number of years including the recently held post-UTME exams. You will be happy to get this and start getting prepared for your forthcoming examination right away. You sure need to pass this examination, and you will. Believe!

Recommended: See All the Latest Post-UTME News

HOW TO INSTANTLY DOWNLOAD THIS ADAMAWA STATE UNIVERSITY, ADSU POST-UTME PAST QUESTIONS AND ANSWERS PDF

Downloading the ADSU post-UTME past questions and answers PDF on PROJECTS.ng is pretty straightforward. Please see the end of this page to learn how to download it.

Note: The main purpose of this past question and answer is to reveal to you the nature and scope of the school’s post-UTME examination as well as help you gain confidence before the examination. We at PROJECTS.ng, cannot categorically tell you that the actual questions for the examination will come from this post-UTME past questions and answers. Nevertheless, we are confident that you will be on the fly after preparing your memory with this resource here.

You can also check the latest List of Nigerian Universities and Their School Fees

Below is some part of the contents of the ADSU post-UTME past questions and answers PDF FREE.

 

ADAMAWA STATE UNIVERSITY 2008 POST UME TEST
ENGLISH

Read the following passage and answer the questions based on it
Why should an artist attempt to concentrate his experience of life in a unique work of art? No Final answer can be given, but two possible reasons suggest themselves. Man seems always to have preferred order to disorder. His whole progress on earth has been a struggle to this end. Everything he has done, from the creation of vast
empires to the growing of small gardens, has been triumph, in greater or lesser degree, of order over chaos. To
help control his own thought, the sudden surprises of his limitless mind, he has had to invent Language. As each
new thing appears, whether it be an idea or an object, he gives it a name and thus brings it into line with the
things he already understands. And he has invented for himself more than one kind of language. There is a
language of painting, a language of architecture, or mathematics-to name but three. Each has its own special symbols, its own form of logic; and each enables him to express some of the myriad thought that crowd his mind. High among the languages of man is the language of music.

1. Through his struggles man has achieved
a. the growth of disorder from order
b. the transformation of order out of chaos
c. the return of a state of utter confusion
d. the complete destruction of vast empires

2. Man invent the Language because
a. he already had control over his mind and its countless ideas
b. it helped to organize his thought and unceasing ideas
c. there was little he could do at the time to diversify his talents
d. it was a method or realizing his position as a Supreme Being

3. By naming objects or ideas, man was able to
a. clarify things and correlate them with facts already known
b. allow an area of complete confusion to develop in language
c. comprehend less and less the things around and about him
d. make visual impressions for more important than ever before

4. The various languages can be identified by
a. the endings of the various symbols and their simplified logic
b. their use of the same marks or signs and system of logic
c. their own science of reasoning and their peculiar marks or signs d. the manner in which their logic agrees and their symbolism is similar

5. The work “myriad” (line 12) as used in the context means ___________

In each of the Questions 6-10, there is a gap. Complete the gaps with appropriate item
from the options AD
under each sentence.

6. If you try to write without having a clear idea, you often end up just ______ without saying anything very meaningful a. gambling b. rambling c. drooling d. boasting

7. The four of you should share the remainder_________you a. between b. within c. among d. around

8. 1 have no doubt that Enyinba will__________ Oaks next Saturday a. win b. ship c. flog d. beat

9. “You need not go ________ down the road before you notice a huge white building on the
road”, the man said
a. further b. farther c. inside d. deep

10. If your writing lacks coherence, your reader will just find something else to read or If
your writing lacks coherence, your reader will just find something else to read or ________ the television.
a. tune in b. turn on c. open d. switch on

ANSWER KEY
1. B 2. B 3 A 4. C 5 B 6 B 7. C 8 A 9A 10

 

A SCREENSHOT FROM THE ADSU POST-UTME PAST QUESTIONS AND ANSWERS PDF

ADSU Post-UTME Past Questions and Answers PDF

See also: Post-UTME Past Questions and Answers for other institutions.

GET THE FULL WORK