WeCreativez WhatsApp Support
Frank Umeadi - Administrator (Online, WhatsApp)
My name is Frank Umeadi. I am online and ready to help you via WhatsApp chat. Let me know if you need my assistance.

Download the complete UNICAL post-UTME past questions and answers PDF for all faculties arranged according to their courses/subjects. It covers many years. See the end of this page for the FREE version or click the DOWNLOAD NOW button to download the complete PDF file instantly.

1,000.00

Awwn! So you need the complete pack of University of Calabar, UNICAL post-UTME past questions and answers PDF to prepare for the forthcoming exam? Now, sip your coffee and relax we at PROJECTS.ng have compiled the best post-UTME past questions and answers PDF for UNICAL that will help you prepare for your post JAMB examination, otherwise known as the screening test or aptitude test.

Continue reading to learn how to download the UNICAL post-UTME past questions and answers PDF FREE and Premium versions instantly. Believe me, it’s pretty straightforward.

 

WHAT IS INSIDE THIS UNICAL POST-UTME PAST QUESTIONS AND ANSWERS PDF FREE AND PREMIUM VERSIONS?

 

The File Details

  • Name: UNICAL Post-UTME Past Questions and Answers
  • Type: PDF
  • Size: 6.71MB
  • Length: 95 Pages
  • Courses/Subjects Covered: Science, Medicine, Agriculture, Forestry, Wildlife Resources, Social and Management Sciences, Arts and Law

Inside this UNICAL post-UTME past questions and answers PDF are all the school faculties’ post-UTME past questions and answers arranged according to their courses/subjects (Science, Medicine, Agriculture, Forestry, Wildlife Resources, Social and Management Sciences, Arts and Law). This UNICAL post-UTME past questions and answers PDF covers a good number of years including the recently held post-UTME exams. You will be happy to get this and start getting prepared for your forthcoming examination right away. You sure need to pass this examination, and you will. Believe!

 

Recommended: See All the Latest Post-UTME News

 

HOW TO INSTANTLY DOWNLOAD THIS University of Calabar, UNICAL POST-UTME PAST QUESTIONS AND ANSWERS PDF

Downloading the UNICAL post-UTME past questions and answers PDF on PROJECTS.ng is pretty straightforward. Please see the end of this page to learn how to download it.

 

Note: The main purpose of this past question and answer is to reveal to you the nature and scope of the school’s post-UTME examination as well as help you gain confidence before the examination. We at PROJECTS.ng, cannot categorically tell you that the actual questions for the examination will come from this post-UTME past questions and answers. Nevertheless, we are confident that you will be on the fly after preparing your memory with this resource here.

 

You can also check the latest List of Nigerian Universities and Their School Fees

 

Below is some part of the contents of the UNICAL post-UTME past questions and answers PDF FREE.

 

UNIVERSITY OF CALABAR
POST-UTME SCREENING QUESTONS – UNICAL POST-UTME SCREENING COMMITTEE 2011/12

ENGLISH LANGUAGE

Choose the expression or word which BEST COMPLETES each sentence

1. I am intent __________ continuing my course
A. on B. with C. as D. to E. at

2. _________ equations use letters to stand for numbers
A. Silmultenous B. Simultanous
C.Simultanous D. Simultaneous

From the options A to D, choose the expression that is OPPOSITE IN MEANING to the underlined
word(s).

3. Elemi’s sagacity contrasted sharply with his friend’s_____________
A. Timidity B. Wisdom C. Fluency D. Foolishness

4. Some people keep ferocious animals as pets.
A. Gentle B. Wild C. Fierce D. Domestic

From the options listed A – D select the word that best CAPTURES THE MEANING of the italicized
part of the sentences

5. Every visitor to Calabar must visit where photographs and artifacts of early European colonial presence in Nigeria are kept
A. Archives B. Ranch C. Market D. museum

From the options A to D, choose the expression that is NEAREST IN MEANING to the underlined
word

6. Ebire’s generosity turned out to be her Achilles’ heel
A. Strong point B. Favourite habit C. Weak point D. Less popular virtue

Choose the expression or word which BEST COMPLETES each sentence

7. The giant hydro-electric project is among the ________ of colonial rule in Southern Africa
A. Inheritance B. Remnants C. Legacies D. Evidence

8. Ukpabio is proficient _______ tailoring
A. With B. In C. Of D. At

Choose the word or phrase that is OPPOSITE IN MEANING to the underlined

9. The demonstration was organized by hoodlums
A. Criminals B. Activists C. Thugs D. Soldiers

10. The plaintiff convinced the court that the murder was inadvertent
A. Brutal B. Wicked C. Careless D. Premeditated

11. The bush burning festival will further renew our forest resource
A. Increase B. Reduce C. Deplete D. Remove

Choose from the options lettered A – E the one that has the correct stress with the word given. In each word only the stressed part is in CAPITAL

12. Planetarium
A. PLAN-e-tar-i-um B. plan-E-tar-i-um C. plan-e-TAR-i-um D .plan-e-tar-I-um

Choose from the options the word which has THE SAME SOUND as the underlined

13. COURTESY A. our B. Court C. Shirt D. Tour

From the options listed A – D select the word that best CAPTURES THE MEANING of the italicized part of the sentences.

14. Lecturers assisted Prof. Atahiru Jega when Nigerians chose their political leaders
A. election B. nomination C. appointment D. selection

15. Mother always pays attention to details
A. frivolous B. interesting C. rigid D. meticulous

 

ANSWERS – ENGLISH

1. A
2. D
3. D
4. A
5. D
6. C
7. C
8. D
9. B
10. D
11. C
12. C
13. C
14. A
15. D

A SCREENSHOT FROM THE UNICAL POST-UTME PAST QUESTIONS AND ANSWERS PDF

UNICAL Post-UTME Past Questions and Answers PDF

See also: Post-UTME Past Questions and Answers for other institutions.

GET THE FULL WORK